Coca-Cola urmează să taie mii de locuri de muncă, stabilind planuri de restructurare a activităţii sale ca răspuns la o scădere a cererii după ce barurile, restaurantele şi alte spaţii au stat închise pentru a opri răspândirea Covid-19.

„Separarea voluntară” va fi oferită către 4.000 dintre angajaţii producătorului de băuturi. Sunt vizate fabrici din SUA, Canada şi Puerto Rico, în timp ce scheme similare vor fi oferite unui număr de lucrători din alte ţări.

De asemenea, compania a comunicat personalului asupra posibilităţii concedierilor obligatorii, deşi a spus că reducerile voluntare vor limita numărul afectat.

Coca-Cola, ale cărui produse includ Fanta, Sprite şi Schweppes, se alătură mai multor mari companii globale care au apelat la reducerea de locuri de muncă în urma reevaluării planurilor lor – o tendinţă care ameninţă să prelungească încetinirea creşterii economice declanşate de pandemie.

Numai săptămâna aceasta, compania americană American Airlines a declarat că va reduce 19.000 de locuri de muncă la începutul lunii octombrie, iar lanţul sandwichuri britanic Pret A Manger a anunţat că va renunţa la 2.890 de locuri de muncă, aproape o treime din forţa de muncă. 

Planurile de concedieri ale Coca-Cola vor costa până la 550 de milioane de dolari. În timp ce cererea pentru produsele sale din retail a fost mare, Coca-Cola a fost afectată de închiderea locurilor sociale de la cinematografe la stadioane prin care generează în mod normal aproximativ jumătate din veniturile sale anuale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/coca-cola-logo-garrafas-de-coca-cola-1362086660581-615x300-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/coca-cola-logo-garrafas-de-coca-cola-1362086660581-615x300-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Coca-Cola urmează să taie mii de locuri de muncă, stabilind planuri de restructurare a activităţii sale ca răspuns la o scădere a cererii după ce barurile, restaurantele şi alte spaţii au stat închise pentru a opri...