Proiectul are ca scop realizare unei platforme care să asigure accesul pentru serviciile electronice de eGuvernare.

„Scopul acestui proiect constă în realizarea platformei destinate identităţii electronice, care să asigure poarta de acces pentru serviciile electronice de eGuvernare. Astfel, se vor asigura instrumente şi modalităţi mai puternice şi sigure de autentificare electronică pentru accesarea şi utilizarea serviciilor electronice publice şi de gestionare unitară şi centralizată a identităţilor electronice ale cetăţenilor, credenţialelor acestora şi provizionarea identităţilor în sistemele ţintă care oferă servicii electronice”, anunţă Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Proiectul Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală – „PSCID” este finanţat din Programul Operaţional Competitivitate 2014–2020, Axa Prioritară 2 „Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

Valoarea totală a proiectului este de 99.939.410,00 lei, din care 97.940.721,76 lei sunt fonduri structurale nerambursabile şi 1.998.688,24 lei cofinanţare, beneficiarul fiind Autoritatea pentru Digitalizarea României.

„Unul dintre pilonii strategici ai activităţii Autorităţii pentru Digitalizarea României este Identitatea electronică care, ulterior semnării contractului de finanţare, va fi transpusă din concept în realitate. Implementarea acestui proiect reprezintă un moment de referinţă pentru procesul de transformare digitală a României şi, mai ales, pentru îmbunătăţirea interacţiunii dintre instituţiile publice şi cetăţean”, mai transmite Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/49121562-l-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/49121562-l-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Proiectul are ca scop realizare unei platforme care să asigure accesul pentru serviciile electronice de eGuvernare. „Scopul acestui proiect constă în realizarea platformei destinate identităţii electronice, care să asigure poarta de acces pentru serviciile...