Poate ai auzit că Marcel Vela a ieşit ieri şi a facut un anunţ despre Poliţia Animalelor. Află că propunerea lui nu vine cu prea multe elemente noi. Atribuţii specifice salvării animalelor aflate în pericol există încă de acum 16 ani, la anumite primării. 

Activiştii se plâng că aceste structuri aşteptau de fapt îmbunătăţiri. Vor ca poliţiştii să acţioneze ferm, animalele să fie salvate şi duse la centre speciale. Altele sunt însă problemele cu care ne luptăm. Iubitorii de animale au multe întrebari, printre care: Avem oare destule centre? Ce se va întâmpla cu animalele care merg în adăposturi şi cine le poate promite o viaţă mai bună?

 

„Are 16 ani de când a intrat în vigoare, este o lege învechită, este o lege care nu mai ţine cont de realităţile anilor 2020. Această poliţie a animalelor care a mai existat, dar a fost un eşec, a fost o structură doar pe hârtie. Acest mod nu prevede însă şi ceva ce noi solicităm de mult timp şi Parlamentul are în sertarele sale de mult timp, şi anume o înăsprire a pedepselor”, spune Tudor-Tim Ionescu, activist protecţia şi bunăstarea animalelor.    

   

„În realitate, dacă stăm şi analizăm aceste modificări, constatăm că nu se schimbă mare lucru. Singurele modificări relevante din acest proiect sunt reprezentante de faptul că personalul MAI va putea pătrunde pe proprietatea privată sau a unei persoane juridice, în condiţiile în care constată animale care sunt în pericol. Un alt element de noutate este că în Poliţia Română vom avea şi medici veterinari, pentru că aşa cum îşi doreşte domnul Vela…doreşte să îi facă poliţişti peste noapte prin transfer. Acelaşi lucru îl făceau aceşti angajaţi şi la nivelul ANSVSA”, explică şi Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/animalele.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/animalele-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Poate ai auzit că Marcel Vela a ieşit ieri şi a facut un anunţ despre Poliţia Animalelor. Află că propunerea lui nu vine cu prea multe elemente noi. Atribuţii specifice salvării animalelor aflate în pericol există...