Vom avea o toamnă în care mulţi copii vor ajunge de la şcoală la spital, infectaţi cu Covid 19?

 

E un scenariu foarte posibil, pe care şefii din sănătate îl iau în calcul. Mobilizare e cuvântul de ordine, chiar dacă mai e atât de puţin până când începe şcoala. 

Coordonatorul DSP Bucureşti, generalul în  rezervă Ionel Oprea, îţi spune că a  cerut spitalelor de pediatrie din Capitală să îşi evalueze numărul de locuri pentru cazurile pediatrice de Covid 19 care vor apărea în toamnă.

Practic spitalele ar avea la dispoziţie numai două  săptămâni să-şi reorganizeze spaţiile şi paturile disponibile. Va fi o misiune grea, pentru că, în spitalele mari de pediatrie din Capitală ajung cazuri din  întreaga ţară, cu tot felul de afecţiuni care necesită ajutor imediat.

La începutul acestei săptămâni, în cele două spitale de boli infecţioase din Capitală, Victor Babeş şi Matei Balş  erau doar 12 locuri disponibile pentru copii, aşa că presiunea mare pe spitalele de pediatrie ar putea fi foarte mare.

Generalul Ionel Oprea ia în calcul şi folosirea unor unităţi sanitare modulare, în cazul în care capacitatea spitalelor de pediatrie va fi depăşită.

  • „Problema e să ştiţi în principal de resurse umane, de personal, acolo va fi greu, pentru că dacă toate unităţile sanitare au un grad ridicat de solicitare este greu să disponibilizezi resursă umană şi pentru acele extensii. Le-am cerut (managerilor n.red.) să prezinte o situaţie, dânşii îşi evaluează oferta, posibilităţile, trebuie să asigure şi patologia obişnuită, non-Covid, nu? În funcţie de creşterea acestui număr de îmbolnăviri pe zi trebuie să ştim cum reacţionăm”, spune Oprea. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/scoala-6.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/scoala-6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Vom avea o toamnă în care mulţi copii vor ajunge de la şcoală la spital, infectaţi cu Covid 19?   E un scenariu foarte posibil, pe care şefii din sănătate...