Aseară, la ora 19.00, în judeţul Timiş a intrat în vigoare decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin care masca devine obligatorie în aer liber, în zonele aglomerate, iar terasele trebuie să se închidă la ora 23.00.

La doar câteva ore după emiterea acestei hotărâri primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a scris într-o postare pe Facebook că a fost păcălit să accepte închiderea acestor locaţii şi cere reanalizarea măsurii.

“Dacă în privinţa măştilor în Piaţa Victoriei şi Centrul Istoric am avut câştig de cauză, în privinţa orarului teraselor nu am mai avut, replicându-mi-se că nu se poate depăşi ora 23.00, pentru că s-a instituit această oră limită printr-o decizie naţională. Citind textele naţionale, am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se! Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei de astăzi şi lăsarea lucrurilor în Timişoara aşa cum au fost! PENTRU CĂ NU EXISTĂ NICIUN CAZ DE ÎMBOLNĂVIRE A CUIVA LA VREO TERASĂ DIN TIMIŞOARA DUPĂ ORA 23.00, CUM NU EXISTĂ NICI ÎNAINTE DE ORA 23.00! Cu respectarea exigenţelor logice, eficiente, oamenii trebuie să aibă posibilitatea să se relaxeze, să empatizeze, să socializeze -doar omul este fiinţă socială şi nu cred că îşi propune cineva să o transforme!-, nu să stea închişi în casă CÂND NU E CAZUL; când a fost cazul, am stat!!!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Sandi este o tânără care şi-a deschis un mic restaurant de familie în Piaţa Unirii din Timişoara, cu fonduri europene. Ea spune că s-a bucurat când s-au redeschis terasele pentru că altfel ar fi intrat în faliment. Aseară a avut o rezervare pentru o zi aniversară de acum două săptămâni. Atunci a acceptat toate condiţiile clienţilor, neştiind ce curmează să decidă autorităţile locale.

”Am avut o rezervare pentru o zi de naştere, la momentul respective am acceptat toate condiţiile neştiind ce urmează să se hotărască la nivel de judeţul Timiş, iar aseară, desi oamenii se simţeau bine şi voiau să sărbătorească în continuare, eu a trebuit să-i anunţ la ora 23:00 ca îmi cer scuze, dar va trebui să încheiem nota de plată şi să elibereze sala. Acest lucru nu este in regulă pentru ei” a spus proprietara terasei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/7549628-mediafax-foto-emanuel-titus-iliesi.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/7549628-mediafax-foto-emanuel-titus-iliesi-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Aseară, la ora 19.00, în judeţul Timiş a intrat în vigoare decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin care masca devine obligatorie în aer liber, în zonele aglomerate, iar terasele trebuie să se închidă la...