Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România consideră că strategia de triaj şi îngrijire a pacienţilor este greşită în privinţa locurilor destinate acestor activităţi.

Reprezentanţii federaţiei susţin că guvernaţii au obligaţia să asigure un mediu de lucru în care salariaţii din sănătate să-şi poată desfăşura activitatea profesională în bune condiţii.

”Costumele individuale de protecţie împotriva SARS-CoV-2 generează, îngreunează deja, de unele singure, în mod semnificativ activitatea profesională. Obligaţia de a face triajul în corturi, unde temperatura depăşeşte deseori 45 grade Celsius, sau de-a asigura tratamentul pacienţilor în saloane neventilate, în care se ajunge la temperaturi de peste 40 grade Celsius, este greşită, alterând extrem de mult condiţiile de muncă ale salariaţilor”, arată reprezentanţii ”Solidarităţii Sanitare”.

Aceştia sunt de părere că, după 5 luni de pandemie, triajul trebuia să se desfăşoare în clădirile spitalelor, nu în corturi, iar în felul acesta ar fi fost protejaţi de inutile suferinţe suplimentare atât pacienţii, cât şi salariaţii.

”După 3 decenii toate spitalele ar fi trebuit să beneficieze de sisteme de ventilaţie, capabile să asigure un mediu de lucru decent salariaţilor care poartă echipamentele individuale de protecţie”, au conchis reprezentanţii Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/hepta-5172309.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/hepta-5172309-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România consideră că strategia de triaj şi îngrijire a pacienţilor este greşită în privinţa locurilor destinate acestor activităţi. Reprezentanţii federaţiei susţin că guvernaţii au obligaţia să asigure un mediu de...