Deşi aceasta este o valoarea maximă din ultimii trei ani pentru iulie, cifra este mică comparaţie cu vârful de 30.900 de incendii de anul trecut în luna august.

Cu toate acestea, grupurile ecologiste spun că există semne îngrijorătoare cu privire la evoluţia ultimelor zile ale lunii iulie. Peste 1.000 de incendii au fost înregistrate la 30 iulie, cel mai mare număr pentru o singură zi din ultimii 15 ani, potrivit unei analize a grupului Greenpeace Brasil.

„Este un semnal groaznic”, a spus Ane Alencar, director ştiinţific la Amazon Environmental Research Institute (IPAM) din Brazilia. „Ne putem aştepta ca luna august să fie deja o lună dificilă şi septembrie să fie încă şi mai rău”.

Activiştii pentru mediului îl învinuiesc pe preşedintele de dreapta Jair Bolsonaro pentru explozia exploatărilor forestiere ilegale şi a mineritului.

Preşedintele spune că a autorizat o desfăşurare militară din luna mai până în noiembrie pentru combaterea defrişărilor şi a incendiilor forestiere.

Totuşi trebuie punctat că Brazilia a instituit măsuri temporare şi în 2019.

În general, infractorii extrag lemn din junglă înainte de a da foc terenului pentru a creşte suprafaţa de teren arabil. Incendiile naturale sunt foarte rare în Amazon.

Deforestarea a atins un maxim din ultimii 11 ani în 2019 şi a crescut cu 25% în prima jumătate a anului 2020.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/profimedia-0541786730.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/profimedia-0541786730-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Deşi aceasta este o valoarea maximă din ultimii trei ani pentru iulie, cifra este mică comparaţie cu vârful de 30.900 de incendii de anul trecut în luna august. Cu toate acestea, grupurile ecologiste spun...