Comisia Europeană a încheiat discuţiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, a anunţat miercuri CE, într-un comunicat. 

 

Contractul ce ar putea fi încheiat cu compania Sanofi ar oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziţioneze vaccinul, se precizează în comunicat. 

 

Odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur şi eficace împotriva COVID-19, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor statelor membre ale UE, a mai anunţat CE. 

„Comisia Europeană face tot posibilul pentru a se asigura că cetăţenii europeni au acces rapid la un vaccin care este sigur şi îi protejează împotriva COVID-19. Etapa realizată astăzi cu Sanofi este o primă piatră de temelie a unei strategii europene în materie de vaccinuri mult mai cuprinzătoare. Vor urma mai multe informaţii, în curând. Suntem angajaţi în discuţii avansate cu alte câteva societăţi”, a spus Ursula von der Leyen, preşedintele CE. 

 

„Cu toate că nu ştim, astăzi, care este vaccinul care se va dovedi a fi cel mai eficace în cele din urmă, Europa investeşte într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promiţătoare, pe baza diferitelor tipuri de tehnologii. Această strategie ne sporeşte şansele de a obţine rapid un remediu eficace împotriva virusului. Un vaccin ar fi un adevărat bun global. Ne angajăm să sprijinim accesul inclusiv pentru ţările mai vulnerabile, pentru ca acestea să poată ieşi din această criză”, a precizat aceasta. 
 

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a declarat: „Un vaccin eficient şi sigur împotriva COVID-19 reprezintă strategia cea mai sigură de ieşire din criză.Din acest motiv, am negociat o abordare unitară la nivelul UE în ceea ce priveşte dozele de vaccinuri promiţătoare disponibile în ultimele săptămâni. Anunţul de astăzi cu privire la încheierea discuţiilor preliminare cu Sanofi este primul pas important în direcţia asigurării unui acces egal la vaccin pentru cetăţenii noştri”.
 

Discuţiile preliminare încheiate astăzi sunt menite să ducă la un angajament prealabil de achiziţie care urmează să fie finanţat prin Instrumentul pentru sprijin de urgenţă, care prevede fonduri dedicate creării unui portofoliu de potenţiale vaccinuri cu profiluri diferite şi produse de societăţi diferite.
 

Începând cu 4 mai 2020, Comisia a colectat aproape 16 miliarde de euro în cadrul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, acţiunea globală pentru accesul universal la teste, tratamente şi vaccinuri împotriva COVID-19 şi pentru efortul global de redresare, . 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/vaccin-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/vaccin-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Comisia Europeană a încheiat discuţiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, a anunţat miercuri CE, într-un comunicat.    Contractul ce ar putea fi încheiat...