Kelemen Hunor a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că România nu are în momentul de faţă un Executiv şi un preşedinte care să gestioneze criza sanitară şi economică.

„Arată nu ca un preşedinte echidistant şi al tuturor, ci ca un robot care împrăştie ură în societate. Asta face, asta va face în continuare. Din păcate, România nu are un Executiv în frunte cu un preşedinte în stare să gestioneze criza, nici sanitară, nici economică, de niciun fel”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că a citit „aşa-zisa declaraţie a aşa-zisului preşedinte” şi a constatat că acesta are idei extrem de puţine şi extrem de fixe.

„De fiecare dată aflăm de la preşedinte că guvernul său este extraordinar, dar constatăm că, din martie până azi, atât preşedintele, cât şi Guvernul caută vinovaţi şi responsabili. Nu are nici curajul şi nici capacitatea de a asuma responsabilitatea guvernării”, a mai spus Kelemen.

Acesta susţine că nu este surprins de declaraţiile lui Klaus Iohannis referitoare la Opoziţie şi la UDMR.

„Parcă noi umblăm în geantă şi în buzunar cu viruşi şi încercăm să găsim oameni ca să-i infectăm. Iar preşedintele, singur, în linişte, undeva ascuns, se luptă cu Opoziţia parlamentară. Nu pot să îl înţeleg. Să dai vina după 5-6 luni de guvernare pe Opoziţie, să nu ai altă idee decât autonomia Ţinutului Secuiesc, arată că nu este capabil să gestioneze un dosar din temele importante ale României”, a conchis Kelemen Hunor.

Iohannis a acuzat, joi, PSD că a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină şi izolare.

„Această situaţie nu a convenit PSD. Guvernul şi-a făcut treaba, preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Atunci PSD a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate controlează majorităţi în Parlament, PSD cu UDMR – să nu uităm recenta fază când a încercat să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele. PSD a acţionat acolo unde are încă putere, în Parlament. Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o. Cu un cinism inimaginabil au tras de timp ca să nu apară noua legislaţie. După ce i-am criticat, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovaţi. Nu, eu nu caut vinovaţi. Îi cunosc şi îi arăt cu degetul”, a mai spus şeful statului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/kelemen-gc3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/kelemen-gc3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Kelemen Hunor a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că România nu are în momentul de faţă un Executiv şi un preşedinte care să gestioneze criza sanitară şi economică. „Arată nu ca un preşedinte echidistant şi...