Invitat în emisiunea Marius Tucă Show, analistul politic Valentin Stan demontează victoria din jurul banilor primiţi de România de la UE, moment anunţat, cu surle şi trâmbiţe, de preşedintele Klaus Iohannis, la revenirea sa de la Bruxelles.

Mai exact, Valentin Stan susţine că, în realitate, România a primit mai multe împrumuturi decât sume nerambursabile.

Nu este însă singurul aspect în care Valentin Stan îl contrazice pe Klaus Iohannis. Analistul politic explică faptul că o parte din banii primiţi de România de la UE nu pot fi folosiţi în anul 2020, aşa cum a anunţat preşedintele Iohannis, ci începând cu 2021-2022.

Şi fiindcă s-a tot vorbit despre negocieri aprige la Bruxelles –  care au durat mai ceva ca în poveste, patru zile şi patru nopţi – Valentin Stan atinge în emisiunea ,,Marius Tucă Show” un alt punct sensibil: diferenţa în negociere dintre România şi ţările din grupul de la Vişegrad (n.r. – din care fac parte Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria ).

Marius Tucă şi Valentin Stan nu ocolesc nici situaţia politică a momentului, dezvăluind motivul pentru care Marcel Ciolacu va depune moţiunea de cenzură în luna august: ,,Să-l pună Iohannis tot pe Orban!”

V. Stan: ,,Cum poţi să spui că ai negociat un document şi nu ştii ce scrie în el?”

,,Sunt două mari scheme de finanţare. Primul este acest cadru financiar şi al doilea este fondul de redresare economică. A scăzut foarte mult ce am fi primit noi, drept subvenţii nerambursabile, adică granturi.
Vine Iohannis şi spune că România a primit nişte bani nerambursabili din fondul de redresare economică. Banii ăştia pe care i-am primit noi, zice Iohannis, că ne vin banii ăştia din 2020. Marius, eu nu sunt presă securistă. Eu citesc documentele. Ce scrie acolo? Se angajează în anii 2021-2022. Care 2020? De unde 2020? El spune că a negociat din răsputeri, asta spune. Cum poţi să spui că ai negociat un document şi nu ştii ce scrie în el? Iohannis habar nu are!”

V. Stan: ,, Iohannis nu are masă de manevră în Consiliul European!”

,,Hai să le arătăm la oameni ce înseamnă negociere. (…) Pentru fermierii români, pentru România, merită să te baţi. Cum şi-a construit el (nr. Iohannis) punctul de plecare pe negocieri? Asta se numeşte convergenţă, adică să fim şi noi ca aia din vest, să nu mai fim săracii Europei. Am dat din documente. Plăţi directe, la hectar. (…) Sumele acordate fermierilor români să fie cât mai apropiate de cele acordate fermierilor europeni.

Eşti atent la formulare? Să fie cât mai apropiate. Să vedem cum bagă aia din Vişegrad, să vezi cum se face o negociere la aia. Convergenţă deplină, nu să se apropie, asta e bottom line-ul unor lideri care negociază pentru poporul lor.

Ştii cine a deblocat negocierile? Nişte băieţi din Baltice. Au făcut o propunere şi au pus-o pe masă, au discutat cu Germania, cu Franţa. Ăia negociază! Ăia sunt în cărţi! Nimeni nu îl consideră pe Iohannis partener de negociere, pentru că ştiu exact că este o slugă, ştiu exact că execută. Şi dacă are avea 10 mii de ani lumină în plus, în materie de inteligenţă, la ce slugărnicie arată faţă de Washington, nu are masa de manevră în Consiliul European. Nici dacă ar fi geniul planetelor! ”

 

Valentin Stan despre Marcel Ciolacu şi moţiunea de cenzură din august

V. Stan: Cică Ciolacu bagă moţiune de cenzură în august. (…) Tu îţi dai seama, măi băiatule, de ce trece moţiunea că au mai făcut o moţiune şi au dărâmat Guvernul?

Marius Tucă: Să-l mai pună pe Orban o dată!

V. Stan: Vrea să îl gonească ăl mare din deal pe cel mic. Şi mai vine Ciolacu şi le mai dă o moţiune de cenzură. Oricum, Iohannis pune pe cine vrea! Oricine, cum vrea Securitatea, va fi prim-ministru.  Şi acest băiat (n.r – Marcel Ciolacu), cu intelect de limită, are indicele de  inteligenţă mai mic decât limita de viteza în localitate.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/vali-stan.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/vali-stan-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Invitat în emisiunea Marius Tucă Show, analistul politic Valentin Stan demontează victoria din jurul banilor primiţi de România de la UE, moment anunţat, cu surle şi trâmbiţe, de preşedintele Klaus Iohannis, la revenirea sa de la...