Pe lista publicată luni de Consiliul European apare şi Cătălin Laurenţiu Borcoman, fost şef al DIICOT Braşov. Borcoman a fost unul dintre cei trei candidaţi propuşi de Ministerul Justiţiei, în 2019, pentru funcţia de procuror european, alături de Constantin-Claudiu Dumitrescu şi Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT. 

Într-un interviu acordat acum trei săptămâni postului Euronews, Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef european, spunea că activitatea instituţiei pe care o conduce era blocată de Malta, stat ce nu oferise vreun candidat eligibil pentru funcţia de procuror european. În plus, există şi ţări ce au refuzat să facă parte din organismul european, precum Ungaria, Polonia, Suedia, Danemarca şi Irlanda. 

“Vom cerceta anumite infracţiuni comise în legătură cu aceste state membre, cu cetăţenii săi sau pe teritoriul acestor state membre. În plus, vom coopera cu autorităţile acestor state şi vom aplica instrumentele de cooperare judiciară disponibile în prezent”, a spus fosta şefă a DNA în interviul acordat. Procuratura Europeană îşi va avea sediul în Luxemburg şi va începe activitatea până la finalul anului 2020. În 2019, Consiliul şi Parlamentul European au numit-o pe Laura Codruţa Kövesi ca prim procuror-şef european.

Procuratura Europeană va fi un organism independent al UE responsabil pentru investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa judecătorilor a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii (de exemplu, fraude, corupţie, fraude transfrontaliere de TVA peste 10 milioane de euro). În prezent, 22 de state membre fac parte din acest organism. 

Cei 22 de procurori europeni numiţi astăzi de Consiliul Europei sunt: 

Frédéric Baab

Cătălin-Laurenţiu Borcoman

Jaka Brezigar

Danilo Ceccarelli

Gatis Doniks

Yvonne Farrugia

Teodora Georgieva

Daniëlle Goudriaan

Petr Klement

Tomas Krušna

Tamara Laptoš

Katerina Loizou

Ingrid Maschl-Clausen

José Eduardo Moreira Alves d’Oliveira Guerra

Juraj Novocký

Andrés Ritter

Maria Concepción Sabadell Carnicero

Gabriel Seixas

Kristel Siitam-Nyiri

Harri Tiesmaa

Yves Van Den Berge

Dimitrios Zimianitis

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/profimedia-0416693713.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/profimedia-0416693713-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pe lista publicată luni de Consiliul European apare şi Cătălin Laurenţiu Borcoman, fost şef al DIICOT Braşov. Borcoman a fost unul dintre cei trei candidaţi propuşi de Ministerul Justiţiei, în 2019, pentru funcţia de procuror european,...