Concluziile sondajului au apărut după mult-aşteptata publicare a raportului privind interferenţele rusă în alegeri publicat de către Comitetul de Informaţii şi Securitate al Parlamentului săptămâna trecută. Acesta a descoperit că guvernul nu a încercat să investigheze potenţialele ingerinţe ruseşti în referendum. Raportul a declarat că Marea Britanie a „subestimat” ameninţarea rusă, relatează The Guardian.

Opinium a întrebat oamenii dacă cred că există vreo implicare din partea Rusiei în ultimele trei alegeri generale, la referendumul UE şi la referendumul scoţian.

40% au considerat că Rusia a intervenit în referendumul pentru independenţa din Scoţia în 2014.

Întrebaţi despre alegerile generale din 2019, 70% dintre alegătorii liberal democraţi şi 62% din alegătorii Partidului Laburist cred că guvernul rus a intervenit, comparativ cu 39% dintre alegătorii conservatori. Cu toate acestea, chiar şi alegătorii conservatori au avut mai multe şanse să creadă că guvernul rus a intervenit în acele alegeri 39% decât nu 33%.

Gradul de aprobare al guvernului privind gestionarea pandemiei a scăzut cu 15%. Dezaprobarea a crescut de la 43% săptămâna trecută la 46% în această săptămână, în timp ce aprobarea a scăzut de la 38% săptămâna trecută la 32% în această săptămână. Evaluarea lui Boris Johnson rămâne în cifre negative, 36% aprobând şi 45% dezaprobând performanţa sa.

Opinium a evaluat răspundurile a 2.002 de persoane online în perioada 23-24 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/profimedia-0394845475.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/profimedia-0394845475-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Concluziile sondajului au apărut după mult-aşteptata publicare a raportului privind interferenţele rusă în alegeri publicat de către Comitetul de Informaţii şi Securitate al Parlamentului săptămâna trecută. Acesta a descoperit că guvernul nu a încercat să investigheze...