O decizie a Secretariatului General pentru Protecţie Civilă din Grecia prevede ca, „pe baza analizei datelor epidemiologice”, celor care „intră în Grecia, pe cale aeriană, din Bulgaria şi România, începând cu dimineaţa zilei de marţi, 28 iulie, până pe 4 august li e va cere să prezinte un test molecular negativ (PCR) de coronavirus, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Grecia”, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

Măsura nu se aplică cetăţenilor greci, rezidenţilor şi celor care călătoresc din motive esenţiale. Completarea formularului de localizare a pasagerului (PLF) cu maximum 24 de ore înainte de sosirea în ţară va fi, în continuare, obligatorie.

Pasagerii care intră în Grecia cu maşina prin vama Kulata sunt de asemenea obligaţi să facă dovada efectuării unui test de coronavirus, cu rezultat negativ, cu maximum 72 de ore înainte de a trece graniţa.

În timp ce alte ţări europene continuă să închidă graniţele cu România sau să introducă carantina obligatorie la intrarea în ţară, statul elen pare să amâne pe cât posibil această măsură, dat fiind că principalul motor economic al ţării este turismul, în scădere dramatică anul acesta.

În Creta, de pildă, autorităţile spun că anul acesta numărul de turişti a scăzut cu aproximativ 70%, de la 5 milioane de turişti înregistraţi în 2019, şi cele mai optimiste estimări prevăd atingerea unui volum de maximum 40% din cifrele anului trecut.

Articol semnat de Andra Stroe, Business Magazin

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/creta-publimedia-shutterstock-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/creta-publimedia-shutterstock-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
O decizie a Secretariatului General pentru Protecţie Civilă din Grecia prevede ca, „pe baza analizei datelor epidemiologice', celor care „intră în Grecia, pe cale aeriană, din Bulgaria şi România, începând cu dimineaţa zilei de marţi, 28...