Radu Oprea, senator PSD, atrage atenţia că dacă nu sunt urgentate procedurile se vor pierde bani europeni. „Din miliardul promis pentru IMM-uri estimez că până la 31 Decembrie vom cheltui maximum 300 de milioane euro”, a spus Oprea, fost ministru PSD al mediului de afaceri. 

El a menţionat că miliardul de euro care ar putea finanţa IMM-urile provine din relocarea fondurilor în cadrul exerciţiului financiar 2014 – 2020. 

Ce se va intâmpla cu aceşti bani? Sunt doar o promisiune sau vor putea ajunge la antreprenori?, întreabă acesta, care propune soluţii, după ce a urmărit întregul proces. 

„Astăzi se află în proces de avizare interministerială trei programe pentru finanţarea IMM-urilor. Acest proces trebuie urgentat pentru că miliardul de euro trebuie cheltuit până la 31 decembrie 2020. Nu mai este timp.

De ce atrag atenţia asupra acestui aspect? Pentru că, iniţial, guvernul îşi propusese ca termen limită pentru lansarea celor trei scheme de finanţare data de 25 august. Între timp, termenul limită a dispărut din Ordonanţa de Urgenţă.

Recomandarea mea este să simplifice procedurile şi să deruleze programele prin intermediul Agenţiilor pentru IMM-uri din cadrul MEEMA.

Au experienţa şi capacitatea administrativă de a derula programe cu un număr mare de participanţi. Au demonstrat acest lucru în cele două ediţii Start Up Nation, unde au analizat peste 10.000 de proiecte/ediţie.

Au transformat prin munca lor acest program într-unul de succes şi au dovedit că pot fi eficienţi în ciuda numărului mic de angajaţi”, a precizat senatorul Radu Oprea. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/radu-oprea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/radu-oprea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Radu Oprea, senator PSD, atrage atenţia că dacă nu sunt urgentate procedurile se vor pierde bani europeni. „Din miliardul promis pentru IMM-uri estimez că până la 31 Decembrie vom cheltui maximum 300 de milioane euro”, a...