Institutul Naţional de Sănătate Publică lansează un apel la cetăţeni să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii Covid, „având în vedere evoluţia alarmantă a cazurilor”.

Imaginea articolului Apel al INSP, după înmulţirea cazurilor de Covid. Ce recomandări au fost transmise românilor

Apel al INSP, după ziua cu 1000 de cazuri noi. Ce recomandări au fost transmise românilor

Institutul Naţional de Sănătate Publică roagă populaţia să respecte măsurile de bază de protecţie sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care se poate preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 şi îmbolnăvirea cu COVID-19.

• Purtaţi mască de protecţie în spaţiile închise (spaţii publice, locul de munca)! Pentru o protecţie eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât şi gura.

• Evitaţi aglomerările, atât incintele cât şi aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteţi evita, aiguraţi-vă că purtaţi masca de protecţie!

• Menţineţi distanţa fizică faţă de celelalte persoane!

• Menţineţi igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă şi săpun timp de cel puţin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanţe pe bază de alcool!

• Evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii cu mâinile neigienizate!

„Reluarea activităţilor şi evoluţia favorabilă a situaţiei numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ. Recomandăm informarea din surse oficiale şi adoptarea unui comportament responsabil”, transmite INSP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Institutul Naţional de Sănătate Publică lansează un apel la cetăţeni să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii Covid, „având în vedere evoluţia alarmantă a cazurilor”. ...