Miercuri după-amiază, bătrâna a făcut focul în grădină şi l-a lăsat nesupravegheat. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au cuprins un adăpost de animale. Un nepot, venit în vizită, a observat incendiul şi a solicitat sprijin de la pompieri.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari de la Garda de Intervenţie Truşeşti, cu o autospecială cu apă şi spumă, dar şi voluntarii din comuna Hlipiceni.

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

„Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale, se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată.

Este interzisă executarea arderii în zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau la construcţii ori la reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile.

Se recomandă, de asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri şi desfăşurarea arderii numai pe timp de zi. Mai mult decât necesare sunt asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii”, transmite ISU Botoşani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/7570771-mediafax-foto-alexandru-dobre-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/7570771-mediafax-foto-alexandru-dobre-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Miercuri după-amiază, bătrâna a făcut focul în grădină şi l-a lăsat nesupravegheat. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au cuprins un adăpost de animale. Un nepot, venit în vizită, a observat incendiul şi a solicitat sprijin...