În plină epidemie de COVID-19, autorităţile din România „joacă ping-pong” cu managerii spitalelor unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu SARS-COV2. La spitalul suport COVID din Caransebeş, de exemplu, unde acum sunt internate 18 persoane, managerul a fost schimbat de cinci ori în patru luni.

Adrian Cican, managerul spitalului, a fost revocat din funcţie, în luna aprilie, de ministrul Sănătăţii, iar în locul lui a fost numit un alt director. Acesta a fost revocat din funcţie de primarul Caransebeşului, Felix Borcean, care spune că deciziile ministrului Sănătăţii sunt cu „iz politic”.

„Domnul manager Cican a fost înlocuit, a fost revocat de către ministrul Sănătăţii, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, cu iz politic aş adăuga eu, fără să mă feresc, pentru că aici este judeţul lui Marcel Vela. (…) Vor să inducă ideea că eu aş avea de pierdut”, a declarat primarul Caransebeşului.

Dispoziţia primarului a fost atacată în instanţă de prefectul de Caraş -Severin, Cristian Gâfu, iar managerul Cican a fost suspendat, din nou. Reprezentantul  guvernului în teritoriu se bazează pe Ordonanţa 70 din 14 mai care reglementează măsurile ce trebuie luate în starea de alertă.

Iată argumentele prefectului: „Conform legislaţiei în vigoare, spitalele sunt la Ministerul Sănătăţii, iar  atributul de numire şi de încetare a activităţii de manager aparţine Ministerului Sănătăţii, şi nu autorităţilor publice locale sau judeţene”.

Adrian Cican, managerul suspendat al Spitalului suport Covid Caransebeş, invocă Legea 55/2020 care a intrat în vigoare în 18 mai. Cican s-a adresat instanţei, iar judecătorii Curţii de Apel Craiova i-au dat dreptate şi au anulat cele două Ordine emise de Nelu Tătaru în timpul stării de alertă. Hotărârea nu este definitivă. Între timp, în 21 iulie, ministrul Sănătăţii a numit un nou manager la Spitalul de Urgenţă din Caransebeş.

„Va duce la un precedent extrem de periculos în România. În sensul că, un manager de spital este destituit printr-un act samavolnic, vine printr-o hotărâre judecătorească a înaltei Curţi, revine pe funcţie şi nu mai poate fi schimbat timp de 2-3 ani până se va soluţiona pe fond recursul celorlalte ordine”, a comentat Adrian Cican. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/7560973-mediafax-foto-dani-amariei-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/7560973-mediafax-foto-dani-amariei-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În plină epidemie de COVID-19, autorităţile din România „joacă ping-pong” cu managerii spitalelor unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu SARS-COV2. La spitalul suport COVID din Caransebeş, de exemplu, unde acum sunt internate 18 persoane, managerul a...