Autor Gabriela Antoniu

Grupul de Comunicare Strategică, structura guvernamentală care anunţă zilnic cifrele epidemiei de coronavirus din România, este alcătuit dintr-un fost jandarm şi trei foşti ziarişti.

Grupul de Comunicare Strategică a fost înfiinţat cu aproape două săptămâni înainte de instituirea stării de urgenţă la 15 martie, dezvăluie cristoiublog.ro.

Astfel, la 3.03.2020, prin dispoziţia 524 semnată de secretarul de stat în MAI,  Raed Arafat, a fost înfiinţat Grupul de Comunicare Strategică din care fac parte:

  1. Andi Manciu
  2. Sorina Coşbuc
  3. Drăgoi Iulian
  4. Cuţurescu Adrian

Aşadar, aceştia sunt membrii GCS, unii plătiţi separat printr-o firmă, care comunică informaţiile legate de evoluţia epidemiei de coronavirus în România şi care, în perioada stării de urgenţă, au decis închiderea unor site-uri pe motiv că acestea publică fanews-uri despre coronavirus.

Andi Manciu este consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României şi Sorina Coşbuc, consilier al ministrului de Interne Marcel Vela, fost reporter Realitatea Tv şi fostă realizatoare a emisiunii lui Rareş Bogdan. In biroul ei de la MAI,  Coşbuc este ajutata de comisar Drăgoi Iulian (din Teleorman, umblă vorba acoperit DGIPI), fost ziarist, adus şi susţinut de fostul ministru de Interne, Carmen Dan (ca şef al Serviciului de comunicare strategică din MAI)  şi de comisarul Cuţurescu Adrian, fost jandarm. Potrivit surselor cristoiublog,  aceştia se sfătuiesc cu ministrul de Interne Marcel Vela înainte să transmită cifrele.

Aşa se explică şi gafa de marţi, când Andi Manciu a trimis, ca de obicei, informaţiile la PNL, înainte de a da comunicatul oficial, iar ei l-au pus pe site, după care l-au retras. Comunicatul oficial avea alte cifre decât cele pe care le dăduse PNL.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/capture.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/capture-300x300.pngrootstireaUncategorised
Autor Gabriela Antoniu Grupul de Comunicare Strategică, structura guvernamentală care anunţă zilnic cifrele epidemiei de coronavirus din România, este alcătuit dintr-un fost jandarm şi trei foşti ziarişti. Grupul de Comunicare...