Au preluat accesul la cea mai mare parte a distribuţiei de medicamentului, deci nu există nimic pentru Europa”, a spus dr. Andrew Hill, într-o declaraţie la  Universitatea Liverpool, relatează The Guardian.

Remdesivir, primul medicament aprobat de autorităţile din SUA şi Europa pentru a trata Covid-19, este produs de Gilead şi s-a dovedit că ajută oamenii să se recupereze mai rapid. Au fost consumate primele 140.000 de doze, furnizate pentru studiile medicale din întreaga lume. Administraţia Trump a cumpărat acum peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producţia Gilead pentru iulie şi 90% din august şi septembrie.

Preşedintele Trump a încheiat o afacere uimitoare pentru a asigura americanilor acces la primul tratament autorizat pentru Covid-19”, a declarat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar. „În măsura posibilităţilor, dorim să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de remdesivir îl poate primi. Administraţia Trump face tot ce îi stă în putere pentru a afla mai multe despre tratamentele pentru salvarea vieţii pacienţilor Covid-19 şi pentru a asigura accesul la aceste opţiuni a poporul american”.

Medicamentul, care a fost inventat pentru Ebola, dar nu a reuşit să funcţioneze, este brevet de la Gilead, ceea ce înseamnă că nicio altă companie nu o poate face. Costul este de aproximativ 3.200 de dolari  pentru fiecare tratament de şase doze, conform declaraţiei guvernului american.

Acordul a fost anunţat, deoarece a devenit clar că pandemia din SUA este pe un trend ascendet. Anthony Fauci, principalul expert în sănătate publică din ţară şi director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a declarat în Senatul din SUA: “Mergem într-o direcţie greşită”.

Primul ministru canadian, Justin Trudeau, a avertizat că ar putea exista consecinţe negative nedorite dacă SUA continuă acestă politică cu aliaţii. „Ştim că este în interesul comun să lucrăm în colaborare şi în cooperare pentru a ne menţine cetăţenii în siguranţă”, a spus el.

Administraţia Trump a invocat şi Legea privind Producţia de Apărare pentru a bloca ca unele bunuri medicale fabricate în SUA să fie trimise în străinătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/profimedia-0516630848.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/profimedia-0516630848-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Au preluat accesul la cea mai mare parte a distribuţiei de medicamentului, deci nu există nimic pentru Europa”, a spus dr. Andrew Hill, într-o declaraţie la  Universitatea Liverpool, relatează The Guardian. Remdesivir,...