Lucrările, începute în luna noiembrie a anului trecut au vizat, în primul rând, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, astfel încât, în momentul de faţă, „Piaţa Progresul este una dintre cele mai sigure zone agro-alimentare din Capitală”, conform sursei citate.

„Pentru aceasta, întreaga construcţie a fost recompartimentată, căile de acces au fost lărgite şi suplimentate. Totodată, au fost înlocuite instalaţiile electrice, au fost montate sisteme de detecţie şi de stingere a incendiilor, sisteme de evacuare a fumului şi, după caz, a gazelor fierbinţi, tâmplăria veche a fost înlocuită cu una nouă, ignifugată, care să asigure rezistenţa la foc şi să nu favorizeze propagarea uşoară a incendiilor. Inclusiv faţada clădirii a fost realizată din materiale greu combustibile. Pe lângă aceste lucrări specifice, partea de funcţionalitate a fost net îmbunătăţită, sens în care pe cele două niveluri ale pieţei au fost amenajate zone distincte pentru producătorii agricoli şi pentru agenţii economici, pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat”, precizează Primăria Sector 4.

Astfel, comercianţilor le-a fost rezervată zona de la parterul pieţei, unde pe o suprafaţă de 4.500 metri pătraţi, extinsă, de altfel, în urma lucrărilor de reconfigurare, au fost amenajate trei zone distincte, cu aproximativ 30 de spaţii comerciale, alimentare şi non alimentare grupate separat, în care vor funcţiona magazine alimentare, brutării, cofetării, carmangerie, pescărie, farmacii, florării. Intrarea în zona dedicată farmaciilor este separată de cea a pieţei, pentru a facilita accesul non-stop.

Mai mult, tot la parter, au fost prevăzute o zonă de tip fast-food şi una de promenadă. Cât priveşte utilizarea spaţiilor comerciale, închirierea acestora se face în cadrul licitaţiilor publice, organizate în baza regulamentului prevăzut de hotârârile Consiliului Local Sector 4.

La etaj, pe o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, într-un open-space, au fost amenajate 142 de tarabe duble pentru producătorii de fructe şi legume. Aceasta a fost, de altfel, prima zonă comercială, dată în folosinţă, la începutul acestui an, după lucrările de modernizare, din care oamenii se aprovizionează deja cu fructe şi legume proaspete. Mai mult, în ajutorul comercianţilor şi pentru a elimina şi descuraja practicile neconcurenţiale, producătorii au posibilitatea de a-şi achita în regim de self-pay costul închirierii tarabelor.

„Îmbunătăţiri considerabile s-au adus în privinţa condiţiilor igienico-sanitare. Astfel, a fost montată o instalaţie de răcire a aerului, pentru aerisirea spaţiului interior precum şi o instalaţie pentru colectarea şi evacuarea apelor uzate, prevăzută cu separatoare de grăsimi pentru tratarea apelor menajere. De asemenea, în incinta pieţei sunt montate 3 defibrilatoare, cu instrucţiunile necesare, uşor de folosit, pentru acordarea primul ajutor în caz de necesitate”, conform sursei anterior menţionate.

Totodată, pe terasa pieţei a fost amenajată o parcare cu o capacitate de 195 de locuri. Piaţa va fi monitorizată atât cu sisteme video, cât şi cu echipaje ale Poliţiei Locale Sector 4.

„La Piaţa Progresul, avem tot ceea ce este necesar unui comerţ civilizat şi tot ceea ce este necesar unor oameni care trăiesc într-o capitală europeană. Discutăm despre siguranţă, pentru că este o piaţă autorizată ISU, avem o parcare amenajată de 200 de locuri, avem sistem de climatizare, avem o compartimentare extrem de eficientă, care ne ajută să dăm acestei pieţe nu doar o componentă economică ci şi o funcţie socială. Avem cele mai mici preţuri din Bucureşti, suntem extrem de competitivi”, a spus primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/daniel-baluta-piata-progresul-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/daniel-baluta-piata-progresul-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Lucrările, începute în luna noiembrie a anului trecut au vizat, în primul rând, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, astfel încât, în momentul de faţă, „Piaţa Progresul este una dintre cele mai sigure zone agro-alimentare din...