Pe agenda imediată a UE este  depăşeşte diferenţele pentru a impune un fond de recuperare în urma crizei coronavirusului de peste 800 de miliarde de euro, care vizează stimularea unei aşa-numite relansări economice “verde”. Ajungere la un acord asupra următorului buget multianual al UE este o prioritate, relatează EuroNews.

Angela Merkel şi Emmanuel Macron s-au întâlnit luni la Meseberg, la nord de Berlin, în prima lor întâlnire faţă în faţă din ultimele luni.

Într-o declaraţie guvernamentală din 18 iunie cu privire la preşedinţie, cancelarul Angela Merkel a declarat: „Aceasta este o datorie pe care o aştept cu nerăbdare şi pe care întregul guvern german o aşteaptă cu nerăbdare. Europa are nevoie de noi, la fel cum noi avem nevoie de Europa – nu numai ca moştenire istorică, ci ca un proiect care ne va conduce în viitor.”

Germania a preluat preşedinţia rotativă de la Croaţia şi va face parte dintr-un nou trio: Germania (iul.-dec. 2020), Portugalia (ian.-iun. 2021), Slovenia (iul.-dec. 2021)

Germania a mai deţinut preşedinţia Uniunii de 11 ori: iul.-dec. 1958; iul.-dec. 1961; iul.-dec. 1964; iul.-dec. 1967; iul.-dec. 1970; ian.-iun. 1974; iul.-dec. 1978; ian.-iun. 1983; ian.-iun. 1988; iul.-dec. 1994; ian.-iun. 2007, conform site-ul https://europa.eu/.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/angela-merkel.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/angela-merkel-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pe agenda imediată a UE este  depăşeşte diferenţele pentru a impune un fond de recuperare în urma crizei coronavirusului de peste 800 de miliarde de euro, care vizează stimularea unei aşa-numite relansări economice 'verde'. Ajungere la...