Admitere 2020. Universitatea din Bucureşti îşi aşteaptă candidaţii la admiterea pentru ciclurile de licenţă şi master începând de astăzi şi până pe 30 iulie.

Procesul de admitere 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăţi ale UB a fost adaptat, iar majoritatea facultăţilor oferă viitorilor studenţi şi masteranzi un proces online de înscriere şi de admitere.

Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor un număr total de 4.415 locuri la buget, în timp ce pentru studii universitare de master Universitatea din Bucureşti scoate la concurs un număr total de 3.200 de locuri bugetate la toate cele 19 facultăţi ale sale.

Admitere 2020. Pentru studiile universitare de licenţă se pot distinge cinci forme de admitere, stabilite de consiliile facultăţilor UB şi aprobate în Senatul Universităţii din Bucureşti: admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat, admitere pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional, admitere pe baza unei formule mixte, admitere pe baza unui interviu motivaţional şi admitere pe bază de examen.

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor din acest an, Universitatea din Bucureşti oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular şi încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afişa pe site-ul propriu formularul de înscriere.

De asemenea, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor platforma online www.po.unibuc.ro unde aceştia pot achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020. Candidaţii care se vor înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti beneficiază de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Pentru candidaţii care optează pentru înscrierea la sediile facultăţilor, UB oferă cazare gratuită în perioada admiterii, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi. Cazarea va fi posibilă, atât pentru candidat, cât şi pentru însoţitorul acestuia. Mai multe informaţii despre cazare pot fi solicitate la adresa de e-mail: [email protected].

Mai mult, pentru toţi candidaţii la admiterea 2020, indiferent de modalitatea de înscriere (online sau la sediile facultăţilor), Universitatea din Bucureşti oferă acces gratuit la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 iulie 2020, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimaţiei/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/universitatea-bucuresti-andreea-alexandru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/07/universitatea-bucuresti-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Admitere 2020. Universitatea din Bucureşti îşi aşteaptă candidaţii la admiterea pentru ciclurile de licenţă şi master începând de astăzi şi până pe 30 iulie. Procesul de admitere 2020 la programele de studii ale celor...