Uniunea Europeană a aprobat marţi lista „ţărilor sigure”, în vederea redeschiderii graniţelor internaţionale începând de miercuri, arată Reuters. Oficialii europeni au luat în calcul situaţia epidemiologică a statelor din afara Uniunii, pentru a limita pe cât posibil riscurile transmiterii noului coronavirus.

LISTA ŢĂRILOR ACCEPTATE: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay + China (provizoriu). 

Rusia, Brazilia şi Turcia sunt considerate ameninţări prea mari pentru ca statele din Uniunea Europeană să îşi poată asuma riscuri. Ţările respective mai au de aşteptat cel puţin două săptămâni până la viitoarea decizie. Lista va fi actualizată la un interval de 14 zile, în funcţie de evoluţia COVID-19 în fiecare stat în parte.

Grecia a anunţat deja implementarea unor noi măsuri: CITEŞTE AICI Din 1 iulie, intri în Grecia doar dacă ai cod unic de bare. De asemenea, Grecia nu mai primeşte zboruri directe din unele ţări europene până pe 15 iulie. VEZI AICI Anunţul făcut luni de oficiali.

Cu câteva zile în urmă, oficialii UE au propus o listă pe care nu figurau Statele Unite, dar apărea în schimb China, care ar fi acceptată provizoriu, cu condiţia reciprocităţii. Lista a fost supusă la vot, unde „majoritate calificată” a ţărilor e reprezentată de 15 state membre, a căror populaţie reprezintă 65% din cea totală a UE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/fotojet-16-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/fotojet-16-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Uniunea Europeană a aprobat marţi lista „ţărilor sigure”, în vederea redeschiderii graniţelor internaţionale începând de miercuri, arată Reuters. Oficialii europeni au luat în calcul situaţia epidemiologică a statelor din afara Uniunii, pentru a limita pe cât...