Medicina tradiţională chineză este una dintre cele mai vechi forme de medicină practicată din lume şi include o serie largă de tratamente, de la remedii pe bază de plante până la acupunctură şi Tai Chi. Este extrem de populară în China, iar secretele ei au fost transmise din generaţie în generaţie de-a lungul mileniilor.

Comisia Naţională de Sănătate din China are un capitol special dedicat medicinei tradiţionale în lupta de combatere a coronavirusului. Mass-media de stat a evidenţiat rolul pe care remediile tradiţionale chineze l-au jucat în lupta cu epidemia Sars din 2003. Un document emis de guvernul chinez susţine că 92% dintre cazurile de Covid-19 din ţară au fost tratate pe baza medicamentelor naturiste.

Şase remedii tradiţionale au fost date publicităţii ca tratamente pentru Covid-19. Cele mai importante sunt Lianhua Qingwen, care conţine 13 plante şi Jinhua Qinggan, care a fost dezvoltat în timpul epidemiei H1N1 din 2009 şi este format din 12 componente ce includ caprifoi, mentă şi lemn dulce.

 

 

În ciuda eforturilor întreprinse de Beijing pentru a internaţionaliza remediile tradiţionale, ele rămân necunoscute pentru majoritatea oamenilor din afara Chinei. Cu toate că nu există dezavantaje în utilizarea acestora, experţii susţin că au nevoie de teste ştiinţifice riguroase pentru a demonstra eficacitatea în lupta de combatere a coronavirusului.

Institutul Naţional de Sănătate din SUA a declarat faptul că, deşi poate ajuta la ameliorarea simptomelor, eficacitatea globală a medicinei tradiţionale chineze în lupta împotriva coronavirusului este neconcludentă.

Comisia Naţională de Sănătate din China a fost criticată după ce a recomandat injecţii pe bază de pulbere din bilă de urs ca tratament pentru coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/medicina-traditionala-chineza.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/medicina-traditionala-chineza-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Medicina tradiţională chineză este una dintre cele mai vechi forme de medicină practicată din lume şi include o serie largă de tratamente, de la remedii pe bază de plante până la acupunctură şi Tai Chi. Este...