La cateheza celei mai recente Audienţe Generale (următoarea va avea loc în august), Papa Francisc a vorbit despre regele David – “sfânt şi păcătos, prigonit şi prigonitor, victimă şi călău”.

O contradicţie. David a fost toate acestea deopotrivă. Însă şi noi manifestăm, în existenţa noastră, trăsături deseori opuse. În urzeala trăirii, toţi oamenii păcătuiesc, deseori, prin incoerenţă. În viaţa lui David e un fir roşu, care dă unitate la tot ce se întâmplă: rugăciunea lui. Aceasta e vocea care nu se stinge niciodată (…). 

Rugăciunea îţi dă nobleţe, iar David este nobil pentru că se roagă.

Dar este un vărsător de sânge care se roagă, se căieşte, iar nobleţea se întoarce datorită rugăciunii. Rugăciunea ne dă nobleţe: ea este în măsură să asigure relaţia cu Dumnezeu, adevăratul însoţitor de drum al omului, în mijlocul a mii de peripeţii ale vieţii, bune şi rele – întotdeauna rugăciunea (…).

Fiindcă nobleţea rugăciunii ne lasă în mâinile lui Dumnezeu. În acele mâini rănite de iubire, singurele mâini sigure pe care le avem”.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/emotia.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/emotia-300x300.jpgrootstireaUncategorised
La cateheza celei mai recente Audienţe Generale (următoarea va avea loc în august), Papa Francisc a vorbit despre regele David - “sfânt şi păcătos, prigonit şi prigonitor, victimă şi călău”. O contradicţie. David a...