O decizie a unei curţi federale de apel spune că preşedintele Donald Trump a direcţionat eronat 2.5 miliarde de dolari din bugetul Pentagonului. Casa Albă a alocat peste 15 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa dintre SUA şi Mexic. Până acum, peste 300 de kilometri de zid au fost construiţi la graniţă. În total, SUA are 970 de kilometri de bariere plus zid la graniţa din sud. Peste 1.400 de kilometri mai sunt de completat.

Casa Albă nu a avut autoritatea constituţională pentru a realiza transferul de fonduri  având în vedere că nu a avut avizul Congresul de a aproba finanţarea.

Curtea federală arată  inexistenţa unei “necesităţi militare neprevăzute” ce ar fi putut să determine această acţiune din partea Casei Albe.

Donald Trump tocmai vizitase acum trei zile o porţiune din zidul de la graniţa cu Mexicul.

Sidney Thomas, judecătorul completului, a precizat că este vorba de “un eşec al puterii executive de a demonstra, in termeni concreţi, că interesul public favorizează un zid la frontieră este deosebit de important, având în vedere că în Congres s-a stabilit că ridicarea zidului este o prioritate bugetară mai scăzută, iar datele Departamentului de Justiţie indică o concluzie contrară”.

În februarie 2019, preşedintele Donald Trump a declarat urgenţă naţională pentru a putea accesa fonduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/hepta-2712530.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/hepta-2712530-300x300.jpgrootstireaUncategorised
O decizie a unei curţi federale de apel spune că preşedintele Donald Trump a direcţionat eronat 2.5 miliarde de dolari din bugetul Pentagonului. Casa Albă a alocat peste 15 miliarde de dolari pentru zidul de la...