Au descoperit pentru prima dată că virusul era prezent la Barcelona pe 15 ianuarie 2020, cu 41 de zile înainte ca primul caz să fie raportat oficial acolo. Apoi au efectuat teste pe probe prelevate între ianuarie 2018 şi decembrie 2019 şi au constatat prezenţa genomului virusului într-unul dintre ele, colectată pe 12 martie 2019.

„Nivelurile SARS-CoV-2 au fost scăzute, dar au fost pozitive”, a declarat liderul cercetării, Albert Bosch, într-un comunicat.

Cercetarea a fost trimisă pentru o examinare nouă înainte de publicarea oficială. Dr. Joan Ramon Villalbi de la Societatea Spaniolă pentru Sănătate Publică şi Administraţie Sanitară a declarat pentru Reuters că este încă devreme pentru a trage concluzii definitive.

„Când ai doar un rezultat, vrei întotdeauna mai multe date, mai multe studii, mai multe probe care să-l confirme şi să excludă o eroare de laborator sau o problemă metodologică”, a spus el.

Există potenţialul unei rezultat fals pozitiv datorită asemănărilor virusului cu alte infecţii respiratorii. Bosch, care este preşedintele Societăţii Spaniole de Virologi, a spus că o depistare timpurie chiar în ianuarie ar fi putut îmbunătăţi răspunsul la pandemie. În schimb, pacienţii au fost probabil diagnosticaţi greşit cu gripa comună, contribuind la transmiterea comunitară înainte de luarea măsurilor.

Prof. Gertjan Medema de la KWR Water Research Institute din Olanda, a cărui echipă a început să folosească un test pentru coronavirus pe ape uzate în februarie, a sugerat că grupul din Barcelona trebuie să repete testele pentru a confirma că este într-adevăr virusul SARS-CoV-2.

Spania a înregistrat până în prezent peste 28.000 de decese confirmate şi aproape 250.000 de cazuri de virus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/profimedia-0521286637.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/profimedia-0521286637-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Au descoperit pentru prima dată că virusul era prezent la Barcelona pe 15 ianuarie 2020, cu 41 de zile înainte ca primul caz să fie raportat oficial acolo. Apoi au efectuat teste pe probe prelevate între...