De mai bine de un an de zile, Ligia Noferi este “ochiul” proprietarilor de apartamente din opt blocuri din centrul Craiovei. Este preşedintele asociaţiei şi a decis să monteze camere de supraveghere peste tot. Spune că în zonă sunt mulţi drogaţi şi au loc chiar bătăi. Iar poliţia se foloseşte de aceste imagini în anchete.

Veronica locuieşte la bloc, dar nu vede utilitatea camerelor de supraveghere. Un argument este şi faptul că în blocul vecin un hoţ a fost filmat, dar tot neprins a rămas. În plus, vecinii sunt oricum “cu ochii pe tine”. Iar avocaţii îi dau dreptate:camerele de supraveghere nu trebuie să încalce intimitatea celor filmaţi.În plus, toată lumea trebuie avertizată că este filmată şi trebuie informată în ce scop sunt folosite imaginile, considerate cu caracter personal. Dacă nu respectă aceste reguli impuse de legislaţie, cei care montează camere pot fi amendaţi.

„Şi ce vedeţi? Dacă are cameră, el tot intră. Care e…tâmpit, fură”, spune locatara Veronica Dumitru, arătând cu mâna spre mai multe imagini cu un posibil hoţ.

„Sigur că aceste imagini pot fi folositoare. Pot constitui probe în cadrul dosarului penal, în cadrul procesului penal. Persoana respective ar putea fi identificată, de exemplu, chiar şi după obiectele vestimentare”, susţine, însă, Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj .

„Holul este un spaţiu public, dar, cum spuneam, de la caz la caz se va stabili în ce măsură ar fi necesară o cameră care să supravegheze doar intrarea în bloc şi plus de aceasta să mai fie necesare şi alte camere”, explică avocatul Bogdan Ţene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/profimedia-0168842781.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/profimedia-0168842781-300x300.jpgrootstireaUncategorised
De mai bine de un an de zile, Ligia Noferi este “ochiul” proprietarilor de apartamente din opt blocuri din centrul Craiovei. Este preşedintele asociaţiei şi a decis să monteze camere de supraveghere peste tot. Spune că...