Consiliul Judeţean Cluj anunţă că terenul vizat pentru amenajarea platformei de aterizare şi decolare a elicopterelor SMURD este situat pe strada Victor Babeş din zona centrală a oraşului Cluj-Napoca, unde se va construi viitorul Centru Integrat de Transplant.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat că noua platformă va contribui la salvarea a numeroase vieţi.

„Asigurând elicopterelor SMURD posibilitatea să aterizeze în zona centrală a oraşului, în imediata proximitate a marilor spitale, scurtăm semnificativ timpul de transfer al pacienţilor aflaţi în stare critică şi pentru care fiecare minut contează”, a spus Tişe.

La ora actuală, locul de aterizare a elicopterelor SMURD pentru pacienţii care au nevoie urgentă de transfer aerian către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sau Spitalul de Urgenţă pentru Copii este Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, situat la aproximativ 9 km de unităţile medicale.

Din cauza distanţei până la spital, se prelungeşte semnificativ timpul de transfer, în funcţie de trafic.

În plus, se adaugă timpii suplimentari alocaţi preluării şi predării pacientului, motiv pentru care, în unele cazuri, se ajunge la o întârziere de peste o oră, fapt care pune în pericol salvarea vieţii pacientului aflat în stare critică.

Amenajarea platformei a fost decisă după consultări cu conducerea punctului de operare aeromedical din Jibou, unde este alocat elicopterul SMURD pentru Regiunea de Nord-Vest, şi cu managerii spitalelor clujene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/elicopter-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/elicopter-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Consiliul Judeţean Cluj anunţă că terenul vizat pentru amenajarea platformei de aterizare şi decolare a elicopterelor SMURD este situat pe strada Victor Babeş din zona centrală a oraşului Cluj-Napoca, unde se va construi viitorul Centru Integrat...