Dacă ai rude internate la Centrul Medico-Social din comuna Amărăştii de Jos, din Dolj, să ştii că acolo este focar de COVID-19. Cinci angajaţi ai instituţiei sunt diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-COV2. Toţi sunt acum internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

Loredana Diaconu, directorul Centrului Medico- Social Amărăştii de Jos, spune că angajaţii bolnavi au fost testaţi înainte de a intra la serviciu. Doar doi dintre ei au interacţionat cu persoanele în vârstă din centru, dar au purtat echipamente de protecţie.

În Dolj, numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 a ajuns la 276, însă 242 de persoane au fost declarate vindecate şi externate din spital.

Până acum, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Dolj,  10.802 au fost testate pentru COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate cinci cazuri noi de îmbolnăvire.

„Tot personalul centrului a fost testat,  24 de persoane. Cinci angajaţi au ieşit pozitivi. Au fost testaţi şi cei 27 de beneficiari, iar pentru ei aşteptăm rezultatele testelor. În momentul de faţă, cinci angajaţi sunt izolaţi acolo împreună cu beneficiarii.”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Centrului Medico-Social Amărăştii de Jos, Loredana Diaconu.

„ La Amărăştii de Jos, unitatea a intrat în carantină. Nu mai intră, nu mai iese nimeni. Este supravegheată starea de sănătate a izolaţilor, iar cei cinci angajaţi, internaţi în spital, sunt asimptomatici. Testele se fac o dată  la 14 zile, pentru că asta e perioada de incubaţie a virusului. “, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Ştefan Popescu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/7567470-ap-mediafax-foto-abacapress-hepta-16.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/7567470-ap-mediafax-foto-abacapress-hepta-16-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dacă ai rude internate la Centrul Medico-Social din comuna Amărăştii de Jos, din Dolj, să ştii că acolo este focar de COVID-19. Cinci angajaţi ai instituţiei sunt diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-COV2. Toţi sunt acum internaţi...