Poliţiştii susţin că obiectele provin din epoca dacică şi epoca romană, iar valoarea lor a fost estimată la peste 100.000 de lei.

Lotul de obiecte, format din podoabe dacice din argint, arme şi unelte şi obiecte casnice, ar fi fost furat în perioada 2015 – 2019 din mai multe situri arheologice situate în partea de sud a Transilvaniei, cu ajutorul unor detectoare de metale.

Majoritatea pieselor prezintă depuneri de pământ şi oxid de fier, ceea ce constituie dovezi că au fost scoase din situri arheologice şi se aflau lângă alte obiecte din diverse materiale, cum ar fi fier, lut ars sau os.

Obiectele au fost expertizate de către specialişti din cadrul Institutului de Arheologie şi Istoria Artei Cluj-Napoca şi aparţin Patrimoniului Cultural Naţional, categoriile Tezaur şi Fond.

Tezaurul dacic este unul dintre cele mai mari recuperate, pe cale judiciară, în ultimii 10 ani şi a fost depus în custodia Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/detector-metale-prf.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/detector-metale-prf-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Poliţiştii susţin că obiectele provin din epoca dacică şi epoca romană, iar valoarea lor a fost estimată la peste 100.000 de lei. Lotul de obiecte, format din podoabe dacice din argint, arme şi unelte...