Numeroşi credincioşi care au ajuns la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava la hramul mănăstirii au uitat de regulile de distanţare fizică, potrivit presei locale.

Astfel, în ciuda măsurilor luate de autorităţi pentru a se evita aglomerarea, credincioşii s-au îmbulzit să prindă pachete cu mâncare oferite prin iniţiative private la ieşirea din mănăstire. Pentru a evita astfel de situaţii, însuşi primarul Sucevei, Ion Lungu, a renunţat în acest an la împărţirea de porţii de sarmale şi apă ca până acum, scrie newsbucovina.ro.

Până la crearea îmbulzelii, imaginile arată cum numeroşi pelerini care asistau de pe margine la slujbă şi apoi la procesiunea auto cu sfintele moaştele ale Sf. Ioan cel Nou de la Suceava purtau totuşi măşti de protecţie la gură.

Pentru prima dată, în acest an s-a renunţat la procesiunea făcută pe jos, cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, care era însoţită de obicei de zeci de mii de credincioşi pe străzile Sucevei, iar moaştele sfântului au fost purtate într-un convoi auto, iar credincioşii au avut voie să le aştepte pe marginea drumului, fără să formeze aglomerări.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a îndemnat credincioşii să poarte mască, să utilizeze dozatoarele cu dezinfectant amplasate în mai multe locuri din curtea interioară a mănăstirii şi să păstreze distanţa fizică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/suceava-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/suceava-1-300x292.pngrootstireaUncategorised
Numeroşi credincioşi care au ajuns la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava la hramul mănăstirii au uitat de regulile de distanţare fizică, potrivit presei locale. Astfel, în ciuda măsurilor luate de autorităţi...