Curtea federală din Karlsruhe a stabilit că Facebook trebuie să se conformeze cu legea antitrust a Germaniei, interzicând astfel colectarea datelor prin aplicaţiile Whatsapp şi Instagram.

Judecătorul Peter Maier Beck a precizat că Facebook ”abuzează de poziţia sa dominantă de piaţă”.

În 2019, Facebook a primit o decizie negativă din partea 1justiţiei din Germania privind colectarea datelor pe care însă a contestat-o cu succes la instanţa din Dusseldorf.

Astfel, Facebook a obţinut o pauză de la aplicarea deciziei până la alte noi reglementări.

Curtea din Karlsruhe a revenit însă asupra decziiei iniţiale şi spune că Facebook trebuie să ceară consimţământul userilor înaninte de a colecta date şi a le livra în afara ecosistemului său către terţi. 

Andreas Mundt, şeful biroului de cartel, a salutat decizia. El a spus că datele sunt un factor decisiv pentru puterea economică şi pentru poziţia pe segmentul internetului. „Hotărârea de astăzi ne oferă indicii importante cu privire la modul în care ar trebui să abordăm problemele datelor şi concurenţei”, a spus el, în comentarii citate de agenţia DPA.

„Dacă datele sunt colectate şi utilizate în mod ilegal, autorităţile antitrust trebuie să poată interveni pentru a preveni abuzul de putere de piaţă”, a adăugat el.

Facebook a menţionat că cazul se referă la procedura preliminară privind ordinul de şedere. „Vom continua să ne apărăm poziţia că nu există abuzuri antimonopol. Nu vor fi schimbări imediate pentru persoanele sau întreprinderile care folosesc produsele şi serviciile noastre în Germania ”, a spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/facebook-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/facebook-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Curtea federală din Karlsruhe a stabilit că Facebook trebuie să se conformeze cu legea antitrust a Germaniei, interzicând astfel colectarea datelor prin aplicaţiile Whatsapp şi Instagram. Judecătorul Peter Maier Beck a precizat că Facebook...