Sunt probleme cu cel mai mare proiect de infrastructură din România, podul peste Dunăre de la Brăila. Autorităţile judeţene au anunţat că din cauza unor întârzieri la relocarea reţelelor de utilităţi, drumul de legătură dintre centura Brăilei şi pod ar putea fi construit cu întârziere.

„Au fost semnalate o serie de întârzieri. Este vorba despre relocările utilităţilor necesare realizării acestui obiectiv, respectiv cea a conductelor de apă-canal, a Companiei de Utilităţi Publice Dunărea Brăila, un proiect în valoare de 1.801.497,93 lei fără TVA, unde se aşteaptă semnarea contractului de execuţie. De asemenea, au fost semnalate întârzieri şi la capitolul relocării reţelelor electrice. În acest sens s-a avizat studiul de coexistenţă cu SDEE Muntenia Nord, este în curs de avizare E-Distribuţie Dobrogea şi urmează  depunerea studiului de coexistenţă la Transelectrica (pentru reţele de 220kV şi 400Kw), proiectantul întâmpinând dificultăţi în obţinerea acordului de mediu, având în vedere faptul că aceste relocări se realizează în arii protejate”, a anunţat Prefectura judeţului Brăila.

Tot pentru realizarea podului este necesară relocarea reţelelor de gaze. Până în prezent, procedura de achiziţie a fost anulată de trei ori, iar CNAIR a demarat o procedură de achiziţie prin negociere directă fără publicare, contractul fiind obţinut de Distrigaz .

Reprezentanţii Prefecturii au mai constatat că pentru a începe lucrările la drumul de legătură dintre centura Brăilei şi pod este nevoie şi de relocarea unor stâlpi de iluminat de pe DN2B, sarcina revenind Primăriei municipiului Brăila. Conducerea prefecturii brăilene a anunţat că îi va chema la discuţii pe toţi cei implicaţi şi că va analiza problema exproprierilor, în condiţiile în care după finalizarea proiectului tehnic au rezultat suprafeţe de teren suplimentare. Ultima piedică va fi înlăturată printr-o hotărâre de Guvern, a precizat Biroul de presă al Prefecturii Brăila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/fotojet-14-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/06/fotojet-14-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Sunt probleme cu cel mai mare proiect de infrastructură din România, podul peste Dunăre de la Brăila. Autorităţile judeţene au anunţat că din cauza unor întârzieri la relocarea reţelelor de utilităţi, drumul de legătură dintre centura...