Ai putea să faci facultatea online, un an întreg? Cambridge anunţă că va ţine cursurile online, până în 2021. Ştefan, student la Politehnică, nu este convins că ar fi o variantă bună.

Ştefan Mihăilă, student: Nu cred că ar fi un lucru atât de benefic nici pentru studenţi, având în vedere laboratoarele la care ar trebui să luăm contact cu materialele prezentate. Teste, examene, colocvii le putem lua dar când suntem nevoiţi să aplicăm ceea ce am învăţat, cum o să fie?

Ştefan consideră că performanţa studenţilor nu ar scădea, ba din contră.

Ştefan Mihăilă, student: Am observat că majoritatea au crescut în medie, s-au folosit probabil şi alte mijloace de informare în timpul testelor.

Unii profesori consideră că un an universitar online, la noi în ţară, ar fi complicat.

Prof.dr.ing. Ilie Filip: Discrepanţele dintre centrele universitare mari şi cele mai mici, se vor adânci. Mijloacele IT sunt insuficiente pentru studenţii noştri. Implicaţiile asupra studenţilor, pot fi negative iar performanţa poate scădea. În plus, sunt activităţi practice, experimentale ce nu pot fi făcute virtual.

Numărul studenţilor înscrişi în învătământul superior de licenţă, este într-o continuă scădere, conform statisticilor publicate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/05/wrenlibrarycambridge.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/05/wrenlibrarycambridge-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ai putea să faci facultatea online, un an întreg? Cambridge anunţă că va ţine cursurile online, până în 2021. Ştefan, student la Politehnică, nu este convins că ar fi o variantă bună. Ştefan Mihăilă,...