Conducătorul spiritual al Iranului, Ali Khamenei, afirmă că lupta pentru eliberarea Palestinei este o datorie islamică. Scopul acestei lupte este eliberarea teritoriilor palestiniene de sub asupritori şi revenirea în ţară a tuturor palestinienilor. Discursul profund ideologic rostit de liderul suprem din Iran pare să indice implicarea Teheranului în conflictul israeliano-palestinian.

Cauza palestiniană este principala problemă a lumii arabe, insistă ayatollahul Khamenei. Acesta a acuzat în cadrul discursului susţinut vineri ţările arabe vecine că au jucat rolul de marionete pentru americani şi au păstrat aparenţa unor relaţii bune cu Israelul.

Într-un schimb de replici dure pe Twitter, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că orice ameninţare la adresa Israelului se transformă într-un pericol pentru cei care doresc răul ţării sale.

 

 

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a numit tweeturile ayatollahului drept antisemite, iar diplomatul şef al Uniunii Eruopene, Joseph Borell, a condamnat discursul lui Khamenei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/05/ali-khamenei.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/05/ali-khamenei-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Conducătorul spiritual al Iranului, Ali Khamenei, afirmă că lupta pentru eliberarea Palestinei este o datorie islamică. Scopul acestei lupte este eliberarea teritoriilor palestiniene de sub asupritori şi revenirea în ţară a tuturor palestinienilor. Discursul profund ideologic...