Ai văzut, cu siguranţă, că deja masca a devenit obligatorie. În ordinul privind obligativitatea purtării măştii, publicat în Monitorul Oficial azi noapte, există mai multe categorii de persoane care sunt scutite de prevedere. Însă există şi alte categorii profesionale care întâmpină dificultăţi atunci când poartă masca. De exemplu, avocaţii. 

 

Avocatul Bogdan Ioan Todoran din Baroul Bucureşti mi-a spus că „oralitatea procedurilor judiciare va rămâne un principiu ce nu poate fi respectat cu botniţa (masca) aplicată pe faţă”.

 

Efectiv se creează o barieră fizică în comunicare, mai ales în expunerea argumentelor avocaţilor care depăşesc două-trei fraze. Apare o stare de disconfort, atât fizic, cât şi psihic, în situaţii similare fiind şi judecătorii, procurorii, grefierii”, a precizat, pentru MEDIAFAX, avocatul. 

 

Todoran a precizat şi alte inconveniente: „Ţi se aburesc şi ochelarii, din cauza respiraţiei în spaţiul închis de mască, astfel că eşti nevoit să renunţi la ei – un alt motiv de iritare: nu poţi nici să vorbeşti, nici nu mai vezi bine!”.

 

De aceea, zilele trecute, avocatul a protestat în instanţă purtând cagulă. 

 

În ordinul avizat de Ministerul Sănătăţii şi de MAI, se arată că poţi fi scutit de mască doar în situaţiile acestea: 

  • Dacă lucrezi singur în birou
  • Dacă suferi de o boală care afectează capacitatea de oxigenare
  • Dacă desfăşori activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc.)
  • Prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane
  • Vorbitorii în public, în spaţii interioare, cu condiţia respectării distanţei de 3metri, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în cameră
  • Copiii cu vârsta sub 5 ani 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/05/7565003-hepta-mediafax-foto-abacapress-hepta.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/05/7565003-hepta-mediafax-foto-abacapress-hepta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ai văzut, cu siguranţă, că deja masca a devenit obligatorie. În ordinul privind obligativitatea purtării măştii, publicat în Monitorul Oficial azi noapte, există mai multe categorii de persoane care sunt scutite de prevedere. Însă există şi alte...