Preşedintele rus, Vladimir Putin, a purtat, marţi, un costum de protecţie şi o mască respiratorie, în timpul unei vizite la un spital care trata pacienţi cu coronavirus, în condiţiile în care primarul Moscovei a declarat că focarul din Capitala rusă este mult mai grav decât au arătat estimările iniţiale. 

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a schimbat cămaşa obişnuită şi cravata pentru un echipament de protecţie complet, în timp ce a vizitat pacienţii care au primit tratament pentru virusul Covid-19 într-un spital din Moscova, scrie RT.

Înconjurat de personalul spitalului, Putin s-a costumat cu un combinezon galben şi a fost echipat cu o mască respiratorie înainte de a vizita pacienţii din centrul de tratament din zona Kommunarka din Moscova.

De asemenea, el a fost îmbrăcat într-o pereche de cizme de plastic de protecţie şi mănuşi albastre înainte de a se îndrepta în zona cu riscuri mai mari a spitalului.

Înainte de vizită, Putin a avut o întâlnire cu membrii grupului de lucru din Rusia pentru combaterea focarului de Covid-19, la care au participat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, vicepremierul Tatyana Golikova şi ministrul Sănătăţii, Mikhail Murashko.

În urma întâlnirii, Putin a decis că vrea să verifice situaţia implementării măsurilor şi le-a spus colegilor: „Hai să vedem Kommunarka ” (spitalul care tratează bolnavii cu coronavirus).

Putin i-a spus directorului spitalului că este mulţumit de modul în care progresează lucrurile, că spitalul este bine organizat şi că personalul medicat „ştie ce să facă, cum să facă, au tot ce au nevoie şi pot folosi eficient echipamentele existente”.

Directorul spitalului i-a transmis lui Putin că două scenarii sunt posibile: fie focarul urmăreşte modelul asiatic şi se reduce destul de repede, fie cazurile vor avea o evoluţie ascendentă ca în Italia. El a spus că cel mai important este ca un medicament să fie gata pentru scenariul cel mai rău.

Până la sfârşitul săptămânii, se estima că la Moscova vor fi efectuate 13.000 de teste Covid-19. Ministrul Sănătăţii a spus că Moscova va avea 5.000 de paturi disponibile pentru pacienţii cu coronavirus în următoarele trei sau patru săptămâni. Directorul spitalului i-a spus lui Putin că 70 de persoane au fost externate din spital în ultimele 24 de ore, cu alte 29 internate.

Până pe 24 martie, Rusia înregistra 495 de cazuri confirmate de Covid-19 şi niciun deces.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/5isarescu-bust-tifetz.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/5isarescu-bust-tifetz.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a purtat, marţi, un costum de protecţie şi o mască respiratorie, în timpul unei vizite la un spital care trata pacienţi cu coronavirus, în condiţiile în care primarul Moscovei a declarat că focarul din Capitala rusă este mult mai grav...