Ministerul de Externe a anunţat că miercuri seara au fost repatriaţi 190 de români din Italia, afectaţi de restrângerea activităţilor economice din Italia, ţară puternic afectată de pandemia de coronavirus.

Imaginea articolului MAE: 190 de români repatriaţi din Italia cu un avion Tarom

MAE: 190 de români repatriaţi din Italia cu un avion Tarom

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, românii au ajuns în ţară la bordul unui avion al Tarom.

„În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri (miercuri seara-n.r.) au revenit în ţară 190 cetăţeni români. Cetăţenii români au fost repatriaţi din Roma, Italia, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de Tarom”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Ministerului reînnoiesc apelul făcut cetăţenilor români privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale.

„De asemenea, facem apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, mai arată reprezentanţii MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

rootstireaUncategorised
Ministerul de Externe a anunţat că miercuri seara au fost repatriaţi 190 de români din Italia, afectaţi de restrângerea activităţilor economice din Italia, ţară puternic afectată de pandemia de coronavirus. MAE: 190 de români...