România avea 726 de cazuri de coronavirus confirmate, marţi, la prânz. Dintre cei infectaţi, 103 sunt cadre medicale. Practic, 1 din 7 pacienţi era medic, asistent medical sau infirmier. Vorbim cel mai mare raport de acest gen din toată lumea. A contribuit extrem de mult dezastrul de la Spitalul Judeţean Suceava, unde 70 de angajaţi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19. Dacă aceste cifre ţi se par terifiante, atunci o să te înspăimânte şi mai tare mesajul unei asistente medicale.

„Noi suntem cu o pereche de mănuşi. Şi o mască de hârtie. De ce vă bateţi joc de noi? Suntem oameni, avem familii, mame, taţi, de ce nu staţi acasă? Vointă avem, pregătiţi suntem. Dar avem mâinile goale. Şi ne e frică”.

„Vorbim de cadre medicale care sunt expuse în acest moment şi de care depindem cu toţii. Trimitem zilnic solicitări către autorităţile statului şi din păcate până acum nu am promit nici măcar un răspuns”. 

Despre lipsa echipamentelor de protecţie a vorbit şi şeful Colegiului Medicilor.

„Toată lumea ştie că nu sunt suficiente”. 

Exact asta a cerut şi preşedintele ţării.

„Faceţi tot ce este necesar pentru a le asigura echipamentele. Testarea personalului medical trebuie să constituie o prioritate absolută! Vă spun că sub nicio formă nu trebuie să mai avem situaţii revoltătoare precum cea de la Spitalul Judeţean Suceava”.

În Italia, ţara care are mai multe cazuri de COVID-19 din Europa, unul din zece infectaţi e cadru sanitar. Acelaşi raport e şi în Spania, unde numărul cazurilor se apropie de 40.000 şi cel al morţilor de 5.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/5isarescu-bust-tifetz.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/5isarescu-bust-tifetz.jpgrootstireaUncategorised
România avea 726 de cazuri de coronavirus confirmate, marţi, la prânz. Dintre cei infectaţi, 103 sunt cadre medicale. Practic, 1 din 7 pacienţi era medic, asistent medical sau infirmier. Vorbim cel mai mare raport de acest gen din toată lumea. A contribuit extrem de...