Imaginea articolului S-a născut Mafia Coronavirusului. Ce fac infractorii italieni şi de ce e pandemia ideală pentru lumea criminală

Mafia coronavirusului. Ce fac infractorii italieni şi de ce e pandemia ideală pentru lumea criminală: “Acolo unde nu ajunge COVID-19, merge mafia”

Organizaţiile criminale sunt ca la bursa şi anticipează întotdeauna în funcţie de indicatori, scrie Roberto Saviano. Acesta vorbeşte într-un editorial publicat în La Reppublica despre faptul că marile grupuri infracţionale vor profita din plin de pe urma situaţiei dramatice. El explică faptul că aceste clanuri bine organizate ştiu foarte bine cum să speculeze momentele de criză.

“Pandemia este locul ideal pentru mafie, iar motivul este simplu: dacă îţi este foame, cauţi pâine, nu contează de la ce cuptor provine. Ei ştiu asta şi monopolizează piaţa pâinii. La fel este şi cu medicamentele. Oamenii vor plăti la nevoie fără să ţină cont de cine este vânzătorul”, scrie Roberto Saviano.

Autorul mai spune că marile grupuri infracţionale au dezvoltat în ultimele decenii companii în diverse domenii de activitate, inclusiv în cel al distribuţiei de alimente, combustibil, dar şi în transporturi.

“Mafia ştie de ce ai nevoie şi îţi va da în termenii impuşi de ea”, mai notează scriitorul italian.

Roberto Saviano continuă.

“Până acum mafia ştia ăn ce măsură să se bazeze pe cerere şi ofertă, chiar şi în situaţii de urgenţă cum ar fi cutremurele, inundaţiile. Pentru prima dată trebuie să se raporteze acum la izolare, la imobilitatea oamenilor. Şi întrebarea nu este dacă o va face, ci cum o va face.

(…)

Pentru fiecare antreprenor care riscă să îşi închidă afacerea există un clan care ese gata să intervină şi să preia controlul. Dacă statul nu acţionează acum asupra companiilor aflate în criză, dacă aşteaptă prea mult, va fi prea târziu. Acolo unde coronavirusul nu va ajunge, mafia va merge”, notează italianul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

rootstireaUncategorised
Mafia coronavirusului. Ce fac infractorii italieni şi de ce e pandemia ideală pentru lumea criminală: 'Acolo unde nu ajunge COVID-19, merge mafia' ...