Imaginea articolului Cum arată declaraţia pe proprie răspundere de care vei avea nevoie pentru a ieşi noaptea din casă

Cum arată declaraţia pe proprie răspundere de care vei avea nevoie pentru a ieşi noaptea din casă

Ministrul afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat sâmbătă seara ordonanţa militară nr. 2, care prevede, printre altele, o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

Printre măsurile anunţate de Vela se numără şi obligaţia ca cetăţenii care circulă între orele 22:00 şi 06:00 să prezinte autorităţilor o adeverinţă de la angajator, care să ateste necesitatea deplasării sau o declaraţie pe proprie răspundere cu privire la motivele deplasării.

Potrivit ordonanţei militare, cetăţenii se pot deplasa pe timpul nopţii doar pentru a ajunge la serviciu, în cazul în care nu există posibilitatea muncii de acasă, pentru cumpărarea de alimente sau alte produse care acoperă necesităţi de bază, pentru a primi asistenţă medicală în cazul urgenţelor, pentru deplasări scurte în apropierea domiciliului sau pentru alte motive întemeiate, cum ar fi îngrijirea persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi.

Potrivit noilor măsuri, declaraţia pe proprie răspundere va trebui să cuprindă obligatoriu numele şi prenumele persoanei, data naşterii, domiciliul, motivul deplasării, data completării declaraţiei şi semnătura persoanei. Declaraţia va fi predată autorităţilor care efectuează controlul.

Reglementările valabile pentru intervalul orar 22:00 – 06:00 sunt valabile şi pentru intervalul 06:00 – 22:00, dar au doar caracter de recomandare.

Declaraţia pe proprie răspundere şi adeverinţa de la angajator vor avea următorul format:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/interzicere-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/interzicere-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cum arată declaraţia pe proprie răspundere de care vei avea nevoie pentru a ieşi noaptea din casă ...