Miljana Grbic, reprezentantul OMS în România, spune că pacienţii care s-au vindecat de COVID 19 mai pot fi contagioşi chiar şi după ce nu mai au simptome.

“Deoarece persoanele infectate cu COVID-19 pot încă să-i infecteze pe ceilalţi după ce încetează să se simtă bolnavi, OMS a recomandat persoanelor infectate cu COVID-19 să se izoleze timp de 2 săptămâni după ce încetează să se simtă rău”, a declarat Grbic.

Mesajul OMS pentru tineri: “Nu vă consideraţi invincibili”

Eşti declarat vindecat de coronavirus “după testarea negativă de două ori folosind testarea PCR cu probe colectate la cel puţin 24 de ore distanţă”. „În cazul în care testarea după izolare nu este posibilă, OMS recomandă ca pacienţii confirmaţi să rămână izolaţi încă 2-4 săptămâni după rezolvarea simptomelor”, a mai spus aceasta.

Miljana Grbic spune că există şi un aspect pozitiv în toată această situaţie. “Avem norocul că, România şi ţările din Europa, au acum planuri naţionale de răspuns cu măsuri multisectoriale eficiente”, a declarat aceasta Grbic.

De ce e neapărat nevoie? Grbic spune că “instalaţiile de sănătate trebuie să aibă echipamentul necesar pentru îngrijirea celor afectaţi grav şi pentru a proteja lucrătorii din sănătate împotriva expunerii”.

Reprezentantul OMS în România spune că deşi trăim vremuri fără precedent, virusul poate fi învins. “COVID 19 poate fi învins prin solidaritate în cadrul comunităţilor, al naţiunilor şi al Regiunii noastre, împreună cu rezistenţa psihologică individuală”, a spus mai spus Grbic pentru MEDIAFAX.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/hepta-5066157.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/hepta-5066157.jpgrootstireaUncategorised
Miljana Grbic, reprezentantul OMS în România, spune că pacienţii care s-au vindecat de COVID 19 mai pot fi contagioşi chiar şi după ce nu mai au simptome.“Deoarece persoanele infectate cu COVID-19 pot încă să-i infecteze pe ceilalţi după ce încetează să se simtă bolnavi, OMS a...