Imaginea articolului Gest emoţionant. O femeie a oferit flori oamenilor aflaţi în izolare

Gest emoţionant. O femeie a oferit flori oamenilor aflaţi în izolare

În Franţa, măsurile de izolare sunt mult mai stricte decât la noi. Oamenii devin deprimaţi, iar economia suferă. Lydie Desrumaux, proprietara unei florării din Lille, care a aflat că trebuie să închidă de pe o zi pe alta, s-a trezit cu o problemă suplimentară: un mare stoc de flori tăiate.

Tocmai se reaprovizionase, când a venit decizia guvernului. „În loc să le arunc, am hotărât să le ofer”, spune cea care şi-a pus masca pe faţă şi a mers din uşă în uşă în cartier, oferind fiecărei familii în izolare câte un buchet.

„Oamenii se bucură. În astfel de vremuri, fiecare are nevoie de un gest frumos şi de un pic de natură n casă. Mulţi însă s-au simţiti foarte stingheriţi la început, fiindcă nu-i lăsam să plătească”, a spus aceasta.

În Ziua Internaţională a Fericirii, gestul femeii nu o fereşte însă de cealaltă faţă dramatică a epidemiei: criza economică.

„Am de plătit chiria florăriei, salariul unui ucenic şi tot ce mi-a mai rămas de făcut sunt comenzile de coroane şi jerbe pentru înmormântări. Le onorez, apoi închid. Dacă izolarea va depăşi o lună, mă aşteaptă falimentul”, a declarat ea.

Nu putem spera decât că, la ieşirea din izolare, vecinii din cartier vor şti să fie la fel de solidari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/82cb2aa0-ba35-432f-95cb-76142c5fbf8d-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/82cb2aa0-ba35-432f-95cb-76142c5fbf8d-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Gest emoţionant. O femeie a oferit flori oamenilor aflaţi în izolare ...