Spălaţi-vă des pe mâini! E îndemnul cel mai des auzit de la erupţia pendemiei de coronavirus. Iar spălatul superficial nu este de ajuns.

Imaginea articolului Testul care arată cât de important e să ne spălăm pe mâini. Cum acţionează săpunul împotriva viruşilor. FOTO

Testul care arată cât de important e să ne spălăm pe mâini. Cum acţionează săpunul împotriva coronavirusului. FOTO

Trebuie să ne spălăm cu săpun pentru cel puţin 20 de secunde, dar mai bine ar fi să insistăm în toate zonele pentru 30 de secunde. E o acitivitate care poate face diferenţa în cea mai mare criză de sănătate mondială din ultimii ani.

Britanicii de la Good Health au vrut să demonstreze că îndemnul la spălatul pe mâini nu este degeaba. Ei au  testat mai multe metode cu ajutorul unei camere ultraviolet şi cu un gel care conţine particule asemănătoare cu cele din coronavirus. Cu cât este mâna mai albă, cu atât ea este mai murdară. E important de ştiut că săpunul nu ucide bacteriile, ci le îndepărtează ataşându-se atât de apă cât şi de murdărie.

Ce se întâmplă când te speli pe mâini 3 secunde: camera ultraviolet arată că microbii sunt încă pe mână, apa şi săpunul nu au avut timp să acţioneze.

Spălatul timp de 6 secunde: aşa se spală pe mâini majoritatea oamenilor, potrivit unui studiu. Dar nu e un timp suficient pentru a elimina toate bacteriile.

Dupa 20 de secunde: Deja se pot observa zonele curăţate, mult mai multe decât la spălarea superficială de 6 secunde.

Spălatul timp de 30 de secunde cu săpun: cele mai bune rezultate. Chiar şi acum au mai rămas microbi, însă important este să dispară majoritatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/26048352-0-image-a-80-1584397492165.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/26048352-0-image-a-80-1584397492165-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Spălaţi-vă des pe mâini! E îndemnul cel mai des auzit de la erupţia pendemiei de coronavirus. Iar spălatul superficial nu este de ajuns. Testul care arată cât de important e să ne spălăm...