Banca Naţională a Poloniei a anunţat că reduce dobânda de referinţă de la 1,5% la 1%, în cea mai recentă decizie a unei bănci centrale din Europa în încercarea de a reduce impactul epidemiei de coronavirus, potrivit Financial Times, preluat de Ziarul Financiar.

Imaginea articolului Măsuri pentru reducerea impactului epidemiei de coronavirus în Polonia

Măsuri pentru reducerea impactului epidemiei de coronavirus în Polonia

Reducerea de dobândă este prima din 2015 până astăzi şi împinge ratele la un minim record.

Măsura va fi acompaniată de o serie de paşi prin care se încearcă combaterea impactului coronavirusului asupra sectorului bancar, inclusiv majorarea dobânzii pe care băncile o primesc pe rezervele obligatorii şi introducerea primei operaţiuni repo pentru bănci din ultimii 10 ani.

„În opinia Băncii, toate aceste măsuri vor limita impactul economic negativ generat de răspândirea coronavirusului, şi pe termen lung, vor ajuta la stimularea activităţii economice naţionale”, a transmis banca centrală.

Activitatea economică a Poloniei se deteriorează după un boom de aproape 30 de ani, iar inflaţia a cresut la 4,7% în luna februarie, mult peste ţinta băncii centrale de 2,5%.

Cu toate acestea, banca centrală crede că inflaţia va scădea rapid ca rezultat al încetinirii activităţii economice cauzată de măsurile luate pentru combaterea coronaviruslui şi de scăderea rapidă a preţului la petrol.

„Va permite inflaţiei să ajungă în ţinta Băncii Naţionale pe termen mediu”, a transmis banca centrală.

Guvernul polonez plănuieşte şi un stimul fiscal ca răspuns la epidemie, iar detaliile vor fi anunţate miercuri.

Polonia a înregistrat până acum 221 de cazuri de Covid-19 şi 5 decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/sky-blue-flag-poland-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/sky-blue-flag-poland-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Banca Naţională a Poloniei a anunţat că reduce dobânda de referinţă de la 1,5% la 1%, în cea mai recentă decizie a unei bănci centrale din Europa în încercarea de a reduce impactul epidemiei de coronavirus, potrivit Financial Times, preluat de Ziarul Financiar. ...