Imaginea articolului 400 de îmbolnăviţi pentru fiecare mort din cauza COVID-19, afirmă unii experţi. Cifrele groazei în Italia: câţi oameni ar putea fi purtători

400 de îmbolnăviţi pentru fiecare mort din cauza COVID-19. Cifrele groazei în Italia: câţi oameni ar putea fi purtători

Circa 723.000 de purtători ai virusului COVID-19 ar putea exista doar în Italia, dacă calculele făcute de specialişti sunt corecte. Aceştia notează că pentru fiecare mort de COVID-19 ar putea exista circa 400 de îmbolnăviţi. Mai mulţi experţi au răspuns întrebărilor puse de o revistă de specialitate, Nature.

Potrivit specialiştilor din domeniul sănătăţii, virusul este extrem de periculos tocmai din cauza agresivităţii şi mai ales a rapidităţii cu care se extinde. El are capacitatea de a se replica foarte uşor şi foarte repede, fiind transmis de la un om la altul chiar şi fără un contact extrem de apropiat.

Un exemplu dat de specialişti este că acelaşi genom a fost depistat la o vârstnică din China şi la un tânăr din Seattle, Statele Unite, în decurs de doar 6 săptămâni, semn că virusul a reusit să călătorească foarte rapid, afectând în drumul său, cel mai probabil, numeroase persoane.

De asemenea, mai spun specialiştii, în cele mai multe cazuri de deces trec circa 3 săptămâni între apariţia simptomelor şi insuficienţa respiratorie.

Gregory Armstrong, specialist al Centrului pentru Combaterea şi Controlul Bolilor Infecţioase din Atlanta, Statele Unite, afirmă că experţii din China au identificat 347 de persoane cu care un cuplu diagnosticat cu COVID-19 a interacţionat. Daca doar o parte dintre aceştia au relaţionat la rândul lor fără să realizeze că sunt purtători ai virusului, acesta s-a răspândit cu o mare uşurinţă.

Pe de altă parte, Jeremy Farrar, director al unui ONG specializat în cercetare din domeniul sănătăţii, afirmă şi el: “Fără dubii că virusul a ajuns la mai mulţi oameni decât ştim din statistici”.

“În acest moment trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a întârzia răspândirea virusului. Dacă Londra, Seattle ori Parisul vor trece prin ce trece nordul Italiei, consecinţele vor fi dramatice”, mai spune Farrar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/profimedia-0506878453.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/profimedia-0506878453-300x300.jpgrootstireaUncategorised
400 de îmbolnăviţi pentru fiecare mort din cauza COVID-19. Cifrele groazei în Italia: câţi oameni ar putea fi purtători ...