Guvernul trebuie, din prima şedinţă de săptămâna viitoare, să amâne plata contribuţiilor şi a impozitului pe venit pentru angajaţii IMM-urilor din sectoarele afectate de coronavirus, iar bugetul MS trebuie suplimentat cu 10 mld. lei, apreciază Marcel Ciolacu.

Imaginea articolului Ciolacu: Guvernul să decidă amânarea plăţii contribuţiilor şi a impozitului

Ciolacu: Guvernul să decidă amânarea plăţii contribuţiilor şi a impozitului

Marcel Ciolacu scrie pe Facebook că s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri românesc.

„Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să aşteptăm ca românii să-şi piardă locurile de muncă sau ca firmele româneşti să se închidă. Trebuie să prevenim aceste lucruri!”, apreciază Ciolacu.

Potrivit acestuia, chiar din prima şedinţă de guvern de săptămâna viitoare, Guvernul trebuie să ia următoarele măsuri:

1. Măsuri economice

– Amânarea pentru 3-6 luni a plăţii contribuţiilor şi a impozitului pe venit pentru angajaţii IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus.
– Extinderea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri şi acordarea unor compensaţii din sprijinul de minimis.
– Rambursarea rapidă a obligaţiilor statului către mediul privat (TVA cu control ulterior, concedii medicale, datoriile regiilor şi companiilor cu capital majoritar de stat).

2. Măsuri sociale

– Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 10 miliarde de lei, în vederea achiziţionării de medicamente, materiale şi echipamente medicale.
– Asigurarea gratuită de medicamente, materiale şi echipamente medicale, prin intermediul medicilor de familie.
– Asigurarea plăţii facturilor pentru utilităţi şi suspendarea pentru 3 luni a plăţii ratelor bancare pentru persoanele aflate în izolare/carantină.

„Nu este timp de pierdut! Treceţi la treabă!”, conchide liderul social-democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/7550119-mediafax-foto-alexandru-dobre-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/7550119-mediafax-foto-alexandru-dobre-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Guvernul trebuie, din prima şedinţă de săptămâna viitoare, să amâne plata contribuţiilor şi a impozitului pe venit pentru angajaţii IMM-urilor din sectoarele afectate de coronavirus, iar bugetul MS trebuie suplimentat cu 10 mld. lei, apreciază Marcel Ciolacu. ...