Imaginea articolului MAE recomandă românilor care vor să plece în SUA să verifice condiţiile de călătorie

MAE recomandă românilor care vor să plece în SUA să verifice condiţiile de călătorie

MAE recomandă, în contextul interzicerii acesului pe teritoriul Americii a cetăţenilor care au fost în zona Schengen, ca românii care vor să plece în SUA în următoarea perioadă să verifice condiţiile de călătorie ale companiilor aeriene şi să urmărească anunţurile oficiale al autorităţilor.

„Autorităţile americane au luat decizia ca, începând cu data de 13 martie 2020 (vineri – n.red.), ora 23:59 (ora Washington D.C.), să fie interzisă intrarea pe teritoriul SUA a persoanelor care s-au aflat în ultimele 14 zile într-unul dintre statele din zona Schengen. Acestea sunt: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Elveţia”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat transmis joi.

Conform sursei citate, există câteva excepţii de la această măsură, printre care: persoanele care au cetăţenia SUA, cele care au statut de rezident permanent în SUA, cele care sunt membri de familie apropiaţi ai unui cetăţean SUA.

De asemenea, sunt exceptate persoanele care s-au îmbarcat pe zboruri cu destinaţia SUA înainte de 13 martie, ora 23:59, ora Washington D.C.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în SUA în perioada următoare să verifice cu companiile aeriene condiţiile de călătorie şi să urmărească anunţurile oficiale ale autorităţilor SUA. Textul complet al deciziei este accesibil la adresa: https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspension-entry-immigrants-nonimmigrants-certain-additional-persons-pose-risk-transmitting-2019-novel-coronavirus/”, conchide MAE.

Preşedintele Statelui Unite ale Americii, Donald Trump, a acuzat Uniunea Europeană că a avut un rol în răspândirea cazurilor de coronavirus în Statele Unite, deoarece nu a luat măsurile necesare la timp.

Liderul de la Casa Albă a reiterat că, la începutul crizei, Statele Unite au impus restricţii de călătorie pentru China şi că a fost declarată o situaţie de urgenţă.

„Uniunea Europeană nu a luat aceste măsuri şi să restricţioneze călătoriile din China şi din alte zone afectate. Ca rezultat, creşterea mare a cazurilor în SUA a avut loc din cauza călătorilor din Europa”, a acuzat Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/6289421-mediafax-foto-octav-ganea-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/6289421-mediafax-foto-octav-ganea-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
MAE recomandă românilor care vor să plece în SUA să verifice condiţiile de călătorie ...