Avocatul Poporului îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus.

Imaginea articolului Avocatul Poporului cere instituirea stării de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus

Avocatul Poporului cere instituirea stării de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus

„Avocatul Poporului, în calitate de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acţiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Preşedintelui României să declare starea de urgenţă, iar Parlamentului României să o încuviinţeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) şi (2) din Constituţia României”, se arată într-un comunicat transmis de Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului susţine că nu pune în discuţie oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar „acest lucru este obligatoriu să se întâmple aşa cum prevede legea fundamentală în cazul situaţiilor excepţionale”.

„Acestea sunt exigenţele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi şi libertăţi nu poate fi făcută decât în condiţiile art. 53 din Constituţia României. România are legislaţie în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/7442243-mediafax-foto-marian-ilie-1-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/7442243-mediafax-foto-marian-ilie-1-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Avocatul Poporului îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus. Avocatul Poporului cere instituirea stării de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus ...